Начало

06.01.2022 Съобщение

Уважаеми колеги,

Във връзка с постъпили запитвания за внасяне на членски внос за 2022 г. след крайния срок 20.12.2021 г. Ви уведомяваме:

  • Членовете на КИИП, заплатили членския си внос от 21 до 31 декември 2021 г., не участват в определяне на делегатската квота.
  • Членовете на КИИП, заплатили членския си внос от 1 януари до 31 март 2022 г., подават молба в РК, плащат встъпителна вноска от 150 лв. и членски внос от 120 лв. за 2022 г. без да се разглеждат от КР и УС.
  • Членовете на КИИП, които временно не упражняват придобитата правоспособност („замразена" правоспособност), заплащат членски внос в размер на 24 лв. до 20 декември 2021 г. В същия срок следва да се подаде заявление и да се върне печата за ПП в офиса на РК.
  • Членовете на КИИП, заплатили членския си внос след 31 март 2022 г., възстановяват правоспособността си съгласно приетите процедури, които може да видите на: http://kiip.bg/documents/rf/125_procedura_US_vastanovyavane.pdf

29.12.2021 Съобщение

Уважаеми колеги,
Във връзка с приключване на годината сървърите на КИИП София град подлежат на профилактика. В тази връзка 31 декември 2021 г. е обявен за неработен ден за служителите в офиса.

РЕД ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯТА ЗА 2022 г.

Уважаеми колеги,
 
Във връзка с решение на Управителния съвет на КИИП от 29.10.2021 г. Ви информираме, че удостоверенията за 2022 г. ще се издават във формат .pdf  и ще се разпращат от Регионалните колегии на техните членове на регистрираните им ЛИЧНИ имейл адреси. Няма да се изпращат удостоверения на имейл адреси на фирми-работодатели, дори плащането на членския внос да е осъществено от тях!
Удостоверението с подписите на него е оформено съгласно Наредба №2 за проектантска правоспособност, раздел I, Допълнителни разпоредби, &3, т.10. (изм. 29.10.2021г.)
 
Актуализирането на имейл адресите става чрез попълване на Анкетна карта. Анкетната карта ще бъде изпратена на проектанта от РК във word формат, след негово искане по e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Ако проектанта няма електронен подпис, анкетната карта се разпечатва, подписва се от проектанта и се подпечатва се с личния печат за правоспособност. Сканираната подписана и подпечатана карта се изпраща в офиса на КИИП-София град на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Във връзка с епидемиологичната обстановка и за избягване на струпване в офиса, член на КИИП, който не желае да получи удостоверението си по електронен път (на имейл адрес) трябва да отиде в офиса на РК в предварително записан час за посещение, където да попълни анкетна карта и декларация за лични данни. След попълване на документите РК ще му предаде удостоверението на хартия (черно-бяло копие).
 
ВАЖНО: Създаденият .pdf файл е подписан  с вграден електронен подпис от Председателя на УС на КИИП и по ЗЕДЕП представлява цифров оригинал.  
Ако документът бъде манипулиран, електронният подпис се деактивира, което прави удостоверението невалидно.

ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА

1

Уважаеми колеги,

В навечерието на Коледните и  Новогодишните празници пожелаваме на всички Вас най-напред здраве – на Вас и Вашите семейства, лично щастие, успехи във всички начинания. Нека Новата година ни донесе повече надежда, спокойствие и много успехи. Благодарим за доверието.

Екипът на КИИП РК София-град

Регионално ръководство

Председател инж. Стефан Кинарев

Уебинар "Въздух за хората"

КИИП РК София град в партньорство със Сдружение „Въздух за хората“ проведе успешно на 10.12.2021г кръгла маса - уебинар, на тема:
„Чист въздух за нашите деца – лукс или отговорност във време на пандемия“.
Изказваме благодарност на участниците: Сдружение „Въздух за хората“, Технически университет София, фирми „Cairox”, “Тангра“ и „Белимо“.
Материали от събитието може да намерите в следните линкове:
1. Откриване - инж. Стефан Кинарев
2. Нормативни документи – инж. И. Колева
3. Сдружение „Въздух за здраве“ с представител доц. д-р Рада Маркова
4. Презентация - Гл.ас.д-р Георги Томов, кат ТХТ, ТУ-София
5. Презентация - д-р Иван Армянов –„ТАНГРА – АВ“ ООД
6. Презентация - Калин Мишков – „Cairox“ България
7. Презентация – Гергана Ангелова- „Белимо България“ ООД

Строителен Инженерен Форум

11-kiip2

22-kiip2Уважаеми колеги,

Предоставяме на Вашето внимание информация за приключилия успешно Строителен Инженерен Форум - Международна Конференция по сеизмично инженерство, 20 – 21 Октомври 2021 г., КИИП София-град бе съорганизатор (решение на РР на КИИП-София-град, протокол № 09/2021).

Строителен Инженерен Форум - Международна Конференция по сеизмично инженерство се проведе успешно на 20 – 21 Октомври 2021, под патронажа на Министър на Регионалното Развитие и Благоустройството. Събитието бе в онлайн формат, виртуална конференция с двупосочен симултантен превод (BG-EN).

Министър Комитова, чрез видео обръщение, откри форума, поздрави организаторите на форума - Съюз на строителните инженери в България и Камара на инженерите в инвестиционното проектиране Регионална колегия София-град  и техните партньори Европейски съвет на строителните инженери (ECCE) и Европейски съвет на инженерните камари (ECEC), поздрави участниците във форума, и пожела спорна работа и успех на конференцията. „Изключително много се радвам, че този форум е организиран в България и съм убедена, че ще стане ясно, че отдавна, отдавна по темата сеизмична сигурност, България се намира в Европа, благодарение на усилията, знанията и уменията на всички вас“- каза тя.

 Виж повече...

metodika

kalkulator

Търсене

В Началото