NachaloKIIP

 
Начало

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА КИИП РК София-град

Уважаеми колеги,

Уведомяваме Ви за предстоящата Национална научно-приложна конференция, организирана от НПС МДГЕ на тема: „АКТИВНОСТ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА РИСКОВИ СВЛАЧИЩА“.

Освен членове на НПС МДГЕ на конференцията са добре дошли и колеги от други професионални секции на КИИП, които проявяват афинитет към предложената тематика и имат желание да споделят своя опит в противодействието на свлачищата. 

Желаещите да участват следва да попълнят приложената регистрационна форма и заплатят такса правоучастие в срок до 15.09.2022 г.  

Финансирането на конференцията е смесено: транспортните разходи и нощувките на участниците се поемат от РК на КИИП, а останалите разходи са от бюджета на НПС-МДГЕ, такса правоучастие и спонсори.

Според предварителната програма конференцията ще се проведе на 14.10 и 15.10.2022 г. в района на гр. Варна.  Предвижда се представяне на доклади от водещи специалисти, споделяне на проектантски опит, представяне на проекти и дискусия. Планира се и полудневна техническа екскурзия за посещение на изпълнени брегозащитни и противосвлачищни конструкции. 

Подробности за програмата на конференцията и настаняването на участниците ще бъдат представени до 30.09.2022 г. По всички въпроси, свързани с подготовката и провеждането на конференцията се обръщайте към организационния комитет он НПС МДГЕ в състав:

Председател:

  • инж. Антонио Лаков - РК София град Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.          

Членове:

  • инж. Николай Жечев - РК София област Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • инж. Благой Поповски - РК Варна Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПОКАНАВиж тук

Поздравителен адрес

pozd. adres

Тъжна вест

Тъжна вест
На 22 юли 2022 година ни напусна обичаният от всички нас преподавател, колега и приятел проф. д-р инж. Атанас Георгиев


Той остави у нас незабравим спомен за колега, който притежава всички прекрасни човешки качества – винаги честен, лоялен, деликатен.
Инж. Атанас Георгиев бе любим преподавател и завладяващ лектор. С благодарност ще помним многото курсове, които той проведе по Еврокод за членовете на Камарата компетентно, с много любов към професията на строителен инженер и към членовете на Регионална колегия София-град.
Избран за председател на НПС „Конструкции на сгради и съоръжения" през 2020 г. с желание да даде своя ценен принос към колегите на КИИП, за съжаление се оттегли огорчен.
С участието си в експертни технически съвети към Регионална колегия София-град, със своя професионализъм като инженер-проектант, със своето експертно мнение, той допринесе за издигане авторитета на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Регионална колегия София-град.
Инж. Атанас Георгиев остави дълбока следа сред членовете на професионална секция „Конструкции на сгради и съоръжения".

Високо квалифициран, високо ерудиран, винаги лоялен и почтен - така ще запомним инж. Атанас Георгиев.

Опелото ще се състои на 24 юли /неделя/ 2022 г. от 13.00 ч. в Храм-паметник „Света София"

КИИП Регионална колегия София-град

20.07.2022 СЪОБЩЕНИЕ

kodПРИЕМ НА СТУДЕНТИ В НОВАТА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА ПО „ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО" КЪМ АРХИТЕКТУРЕН ФАКУЛТЕТ НА УАСГ

УАСГ обявява прием на студенти със завършена степен на висше образование „бакалавър" и „магистър" в НОВА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА ПО ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО към Архитектурен факултет – РЕДОВНА форма на обучение.
За повече информация посетете страницата на МП по ОКН https://uacg.bg/?p=194&l=1&m=59
ИЛИ СКАНИРАЙТЕ QR КОДА

Относно новите Еврокодове

Уважаеми колеги,

Със съдействието на БИС споделяме актуална информация относно текущото състояние на новите Еврокодове, както и плановете за бъдещото им развитие. Пълната информация може да намерите на линк:

https://bds-bg.org/bg/novite-evrokodove-predizvikatelstva-obnovena-na-30-06-2022_p5235.html

Като дата за официално публикуване на окончателната версия е насрочен 30 септември 2027 г.

До 30 март 2028 г. трябва да бъдат отменени всички противоречащи национални норми и стандарти.

Съвместно с НПС КСС ще Ви се предоставя регулярно информация относно развитието на новите Еврокодове и ще се работи за поетапното запознаване на колегията с промените и новите постановки, които се въвеждат.

Регионално ръководство на

КИИП София-град

Съобщение за участниците на семинара, проведен на 16.06.2022 г.

1Уважаеми колеги, 

Катедра МДПK Ви благодари за участието на семинара по европейски проект FREEDAM PLUS: Валоризация на знанията за възли без остатъчни повреди („FREE from DAMage“) за стоманени конструкции, проведен на 16.06.2022 г.

Надяваме се, че ви е бил интересен и полезен. 

В катедра МДПК вече са налични книгите, издадени от ECCS по тематиката на проекта FREEDAM.

Всеки участник може да получи книгата в катедра МДПK (кабинет 738 или 737) на УАСГ.

metodika

kalkulator

Търсене

В Началото