NachaloKIIP

ЧЛЕНСКИ ВНОС 2021 г.

Начало

25.11.2020 Съобщение

Уважаеми колеги,

КИИП РК София-град е в тясно партньорство с Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) още от ранните години на създаване на КИИП.

Ние ще развиваме и обогатяваме многото форми на това сътруднчеството, защото вярваме, че студентите са наистина нашето бъдеще в сегашно време. КИИП РК София-град осъзнава необходимостта от оказване финансова подкрепа на образованието.

В тази връзка Регионалното ръководство взе решение за награждаване на най-добрите дипломни работи на дипломанти от Строителен факултет на УАСГ. Комисия, създадена със заповед на Председателя на РК София-град инж. Стефан Кинарев прегледа, оцени и класира представените от катедра „Масивни конструкции“ на Строителен факултет на УАСГ дипломни проекти - 8 дипломни проекта, чието кратко представяне може да видите тук.

На свое заседание, проведено на 13.10.2020 г., комисията реши: 

Награждава с ПЪРВА награда от 500 лв. СИНАН САЛИЕВ с дипломна работа на тема „Стоманобетонен петотворен пътен мост с дължина 418 м с кутиеобразно напречно сечение с широчина Г 23,5 м и вантова конструктивна система на СП „София-Гюешево“ (виж тук)

Награждава с ВТОРА награда от 300 лв.  МАГДАЛЕНА КОЛЕВА с дипломна работа „Стоманобетонна носеща котструкция на офис сграда, разположена в гр. София, при използване на системата Еврокодове“ (виж тук)

Награждава с ТРЕТА награда от 200 лв. МАДЖИД ЕЛФАКИ с дипломна работа „Проектиране на стоманобетонна конструкция на жилищна сграда в град Варна“ (виж тук)

Тук може да видите някои от постерите на останалите дипломанти (тук)

Регионално ръководство на КИИП София-град

23.11.2020 Съобщение

На вниманието на Професионални секции КСС, ТСТС и ВС

Уважаеми Колеги,

Вчера се проведе първата среща на  Централната комисия за технически контрол (ЦКТК) (конферентна връзка) в новия  й състав.

Основно дискутирахме определени предложения свързани със бъдещото развитие на институцията ТК и ролята й за представяне на качествени проекти към одобряващите/съгласуващи държавни органи.

С дискутираните предложения и резултатите от гласуването на членовете на комисията може да се запознаете тук: Гласуване резултат, Предложение ЦКТК

Председател на ЦКТК към КИИП

инж .Иван Гешанов

09.11.2020 Съобщения

ВАЖНО

Семинарът, обявен за 11.11.2020 г.  / сряда/  от  14:00 часа, в залата на КИИП РК София-град, на бул. „Александър Стамболийски“ № 51, етаж 2, не може да бъде проведен присъствено поради усложнената обстановка във връзка с COVID 19.

Този семинар ще бъде проведен on-line.

Професионална секция ЕАСТ - КИИП РК София-град, „Телетек Електроникс“ ЕАД  и „Текра“ ЕООД

имат удоволствието да Ви поканят за участие в on-line семинар, платформа Cisco Webex*,

 Дата на събитието:26.11.2020 г.  / четвъртък/  от  14:00 часа,

Теми на събитието:

  • Съвременни тенденции при системите за пожароизвестяване, пожарогасене и интегрирани решения.
  • Предимства и технически характеристики на адресируемите пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс ЕАД.
  • Интегрирано управление и мониторинг на алармени и пожароизвестителни системи чрез специализирания софтуер Observer от Телетек Електроникс.

Обучението е без такса участие.

Брой участници в обучението: неограничен.

Предварително записване на телефони: 02/851 82 41, 02/851 82 42,

0884 705 757,  0896 686 101 или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 В събитието може да се включите, половин час преди началото, чрез следния линк:

https://teletekelectronicsjsc.my.webex.com/teletekelectronicsjsc.my/j.php?MTID=m1d1adf02e3aef8597813d88152920b06

* Ако към момента нямате активирана на Вашия компютър платформата Cisco Webex, влизайки на този линк, ще Ви се предложи да свалите това приложение.

 ПРОГРАМА /виж тук/

06.11.2020 Съобщение

pastedImageСъвместен Изследователски Център на Европейската комисия (JRC) изпълнява Пилотен проект:

"Integrated techniques for the seismic strengthening and energy efficiency of existing buildings"

„Интегрирани техники за сеизмично усилване и енергийна ефективност на съществуващи сгради“

JRC организира он-лайн УЪРКШОП в рамките на 4-ри дни – 16-19 Ноември 2020 г., на който ше представи работата до момента по проекта. Платформа ZOOM, Работен език – английски.

Участието е безплатно. Изисква се предварителна регистрация.

Линк за регистрация: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegisterFormReebuildConference2020

Поканa

Брошура на проекта

Програма на Уебинар по дни

05.11.2020 Съобщение

НА ВНИМАНИЕТО НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНА СЕКЦИЯ ЕАСТ

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящите инвестиции в областта на енергийната ефективност, които ще се насочат не само към саниране на сгради, но и към иновативни проекти за изграждане на соларни покривни централи на обществени сгради (включително училища и детски градини), представяме на Вашето внимание линк към Презентация №2 от семинара на тема "Слънчева радиация и енергийни решения", проведен на 05.12.2019г. в зала "Максима" на "Минно-геоложкия университет "Св.Ив.Рилски".

Може да видите презентацията на адрес: http://bnci.eu/seminar/2019_12_05/HELIOS.pdf

05.11.2020 Съобщение

Преференциални застраховки

Уважаеми колеги, членове на КИИП РК София-град,

Във връзка със задължението за  спазване на противоепидемиологичните мерки относно COVID 19 и действащия договор със ЗАК ASSET, Ви уведомяваме за следното:

Всички редовно отчетени с ППП, ТК, ОПП членове на КИИП РК София-град, могат да получат лични професионални застраховки като физически лица за обекти четвърта, пета и шеста категория съгласно ЗУТ, след подаване на заявка за издаване на Застрахователна полица на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като се посочат  данни изписани на сайта ни: https://www.kiip-sofia.com/index.php/bul/zastrahovki/553-2015-03-06-14-55-37/

Датата, от която застраховката да влезе в сила, да е най-малко пет работни дни от датата на заявката.

Издадените и подписани от Застрахователя застрахователни лични сертификати за четвърта, пета и шеста категория обекти съгласно ЗУТ ще се получават лично!!! от проектантите в офиса на КИИП РК София-град от ден петък на следващата седмица от подаване на заявката.

metodika

kalkulator

Търсене

В Началото