Книги

ИЗДАНИЯ НА КИИП РК СОФИЯ-ГРАД, ИЗДАНИЯ НА КИИП, ДРУГИ ИЗДАНИЯ

Виж тук

НачалоНовиниСъбития24.07.2012 г. Съобщение: Кръгла маса

24.07.2012 г. Съобщение: Кръгла маса

Otkrivane Kragla masaКръгла маса на участниците в доброволческата акция на КИИП РК София-град  след земетресението в гр. Перник.

На 11 юли 2012 г. в зала „Струма“ на хотел „Родина“ се състоя Кръгла маса на участниците в доброволческата акция на КИИП РК София-град след земетресението в гр. Перник. Да споделят мнение и впечатления от конкретната си дейност бяха поканени всички 22-ма конструктори, които в рамките на две седмици – от 4 до 15 юни участваха в  доброволческите екипи за спешни огледи и изработване на  конструктивни становища  относно състоянието на  сградния фонд в града.


Срещата бе открита от председателя на Камарата инж. Георги Кордов. Гост на събитието беше инж. Иво Петров, областен управител на област Перник.
Инж. Георги Кордов подчерта, че  идеята на срещата е в нея основни действащи лица да бъдат доброволците.
В професионалната дискусия с конкретни примери и мнения се включиха инж. Димитър Куманов, инж. Янко Боянов, инж. Емил Бъчваров, инж. Лили Каменова, инж. Анита Йончева, инж. Светла Димитрова, инж. Светла Спасова, инж. Райна Гергинова.
Инж. Иво Петров благодари за поканата  да присъства на тази Кръгла маса, както и на  участниците в доброволческата акция. „Стресът, който изживяхме ще остави трайни следи, всеки човек имаше нужда и от подкрепата на специалисти като вас, инженерите,  подчерта инж. Петров. Беше важно хората да чуят компетентното ви мнение – една сграда може или не може да бъде обитавана“.
По всеобщо мнение най-вече инженерите-конструктори могат да бъдат компетентни относно състоянието на сградния фонд след земетресението, но за съжаление в медиите често се изявяват неспециалисти. На Кръглата маса бе споделено, че предстои още много съвместна работа в Перник - обследване на обществените сгради и бъдещата паспортизация на сградния фонд.
Очаквайте разширена информация за професионалните дискусии на форума.

Вход за членове

Търсене

КИИП РК Благоевград,
КИИП РК Бургас,
КИИП РК Габрово,
КИИП РК Кюстендил,
КИИП РК Ловеч,
КИИП РК Силистра,
КИИП РК Кърджали,
КИИП РК Русе,
КИИП РК Разград

договори (споразумение) за сътрудничество с КИИП РК София-град.

• Международна среща с водещи представители на Научно проектантски център /НПЦ/ „Развитие города“ и Московски държавен университет по строителство /МГСУ/ - град Москва, Руска Федерация

• Международна Кръгла маса на тема „Цени и защита на цените за проектиране“ с участие на гости от Инженерната камара на Саксония, ФР Германия, Инженерната камара на Република Сърбия и Република Чехия

Повече...

EU CULTURE

24.май - Ден на славянската писменост и култура

 

 

 Повече...

В Началото